Biesbosch - oktober 2024

Vrijdag de 4e oktober besloten Jan en ik weer eens een dagje Biesbosch te doen. We gingen vooral voor de roofvogels. Je weet maar nooit of er bij voorbeeld een Zeearend even boven je komt hangen. De Visarenden waren al vertrokken maar er blijven er dan nog wel een aantal roofvogels over.
We hoopten vooral om een Smelleken op de plaat te zetten.
Even voor zonsopgang stonden we op de plek waar we altijd onze fotospullen klaar maken. Na een kwartiertje was het licht genoeg om de polder in te rijden. Vlak voordat we wegreden kwam een Torenvalk vlak bij ons op een paaltje zitten. Nog net ff te donker voor een leuke plaat.
We reden het pad op en na ongeveer 400 meter zagen we op de grond tussen modder hoopjes dat een roofvogel omhoog kwam en eigenlijk direct wegvloog. Een Smelleken riepen we tegelijkertijd.
Gaaf maar helaas vloog die ver weg over een bomenrij en hebben we hem niet meer gezien die dag.
Uiteraard geen foto maar toch gezien. De rest van de dag zeker een tiental Buizerds gezien, Bruine Kiekendieven en enkele Torenvalken. Daar is het wat betreft roofvogels bij gebleven.
Een paar Koniks renden al briesend door de mist en opkomende zon. Best moeilijk om met tegenlicht dit vast te leggen. Aan het eind van de middag vonden we een (Europese) Hoornaarsnest aan waarvan we een paar leuke foto's hebben kunnen maken. Ook heb ik hiervan een filmpje gemaakt.
Al met al een leuke dag met mooi weer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.