Zwijntjes - september 2024

Vandaag reden Jan Koetze en ik door het Nationaal park de Hoge Veluwe toen we een groep jonge zwijnen zagen staan wroeten langs de weg. Nadat we uitgestapt waren en tussen de bomen waren gaan staan kwam de groep die ongeveer uit 15 jonge zwijnen bestond rustig onze kant oplopen terwijl zij de grond omwoelden. Ouder zwijnen waren niet bij deze groep aanwezig.Het was een gaaf gezicht zo de jonge zwijnen bezig te zien. Een aantal leuke foto's kunnen maken en ook twee leuke filmpjes waarbij een jong schrok van ons en ik weer van de reactie van het jonge zwijn. Deze filmpjes zal ik later op mijn you-tube kanaal plaatsen.

Lees meer »

Purperreiger - september 2024

Vandaag (4/9) naar Lentevreugd gefietst. Men had daar gisteren een Roodpootvalk en een Purperreiger gemeld. Van de week wilde ik al even naar Lentevreugd fietsen maar dat kwam er niet van. Nu dus wel. Lopende naar het plasje op Lentevreugd gekomen vloog een Sperwer boven me achtervolgd door drie Boerenzwaluwen. Zelfmoord Boerenzwaluwen of heldhaftige? In ieder geval vloog de Sperwer rond met de zwaluwen steeds achter hem aan en verdween wat later naar een andere kant van Lentevreugd zonder zich verder te bekommeren om de Boerenzwaluwen.Bij het plasje zat de Purperreiger. Het bleek een 1e kalenderjaar jong te zijn dus nog een jong beestje. Hij/zij was aan het foerageren en je zag dat ie steeds zijn kleine visjes ving en nuttigde.Verder gebeurde er weinig. Ik hoopte nog even dat ie ging vliegen maar helaas.De Roodpootvalk overigens niet gezien.

Lees meer »

De Horsten - augustus 2024

Vandaag naar de Horsten gefietst en daar een aantal kilometers gelopen. Gewoon even kijken wat ik daar tegenkwam. Ik had daar nog nooit gelopen dus het was iets nieuws voor me.Het was vrij rustig met b.v. vogels maar Buizerds, vlinders en langs de waterkant spinnenwebben met spinnen waren er wel.Geen macrolens bij me dus gewoon maar wat geschoten zoals onderstaande Landkaartjes, Kruisspin en een Buizerd.

Lees meer »

Reegeit - augustus 2024

Vanmorgen een paar beste buien gehad en vanmiddag begon het weer. In die tussentijd heb ik een rondje door Meijendel gefietst. Ik ontdekte een reegeit tussen de struiken. Hiervan heb ik een aantal foto's genomen. Het beestje bleef tussen de struiken struinen en kwam niet tevoorschijn. Gelijk heeft ze. Ik heb toch een paar leuke foto's van de reegeit kunnen maken terwijl zij achter en tussen de struiken stond. Even later zag ik dat ze ging liggen. Ik maakte snel een paar foto's toen ze me aankeek en heb het beestje verder alleen gelaten. Altijd gaaf zo'n moment.

Lees meer »

Zandslakken - augustus 2024

Wat te doen vandaag? Jan Koetze appte me dat hij aan de slag ging met macro fotografie en wel slakken. Dat leek mij ook wel wat. Jan maakt macro foto's op een mooie artistieke manier en ik eigenlijk gewoon rechttoe rechtaan. Ik zit natuurlijk nog steeds in een leerproces voor macrofotografie. Waar ik woon zitten ook de zeer zeldzame (volgens waarneming) Zandslakken dusik besloot macrofoto's van deze slakken te maken.Dat was wat ik vandaag wat betreft fotografie heb gedaan. Jan bedankt voor het idee.

Lees meer »

Juveniele Koekoek - augustus 2024

Vanaf 10 augustus 2024 wordt er een juveniele Koekoek gemeld in de Driemanspolder (zuid).Ik zag diverse mooie foto's van deze Koekoek voorbij komen en vandaag, de 13e augustus, was ik in de gelegenheid om ook even op zoek te gaan naar dit jong.Op de plek waar ie het meest gezien werd waren er geen fotografen aanwezig. Ook de Koekoek liet verstek gaan. Ik besloot om even te wachten, je weet maar nooit. Gelukkig na een minuut of tien zag ik de Koekoek over het water aan komen vliegen. Hij ging in een boom zitten en bekeek de omgeving. Daarna maakte hij zijn rondje. Van boom naar boom en van paaltje naar paaltje vloog ie.  Onwennig op en tussen de takjes. Hij ging ook even op het bruggetje zitten en wat later bekeek ie het even vanaf de grond tussen het gras.Waarschijnlijk op zoek naar voedsel maar ik heb hem niets zien vangen.De eerste foto maakte ik rond 12.45 uur en de laatste rond 13.30 uur want toen verschenen er een tiental fotografen. Tijd voor mij om weg te gaan. Ik had zat foto's.Gaaf om dit jong weer gezien en gefotografeerd te hebben.

Lees meer »